خوردنیهای مفید بعد از آمنیوسنتز



خوارکی مفید پس از آمنیوسنتزدر "مقاله ای در خصوص آمنیوسنتز" (جهت مطالعه مقاله "اینجا" را کلیک کنید) نوشتم که خانم باردار بعد از آمنیوسنتز بایستی خوراکهای سبک و مقوی مصرف نماید

اینجا به چند نوع خوردنی مفید اشاره میکنم اما ابتدا ذکر چند نکته:
-    در نظر داشته باشید که سیستم بدنی و فیزیولوژی هر فردی با فرد دیگر متفاوت است لذا خوراکی که برای یک نفر مفید واقع شده ممکن است برای دیگری تاثیر زیادی نداشته باشد. لذا دقت بفرمایید که از خوراکهای پیشنهادی در این مقال بر اساس شناختی که از بدن خود و سیستم تغذیه ای خودتان دارید استفاده نمایید و نیز به قولی یک خوراک پیشنهادی که به شما نمیسازد را به زور مصرف ننمایید
-    دقت بفرمایید که تا حد امکان زعفران در خوراکها استفاده نشده باشد
-    در خصوص مصرف حبوبات (نخود و لوبیا و...) و غذاهای حاوی آنها نظیر آش و بعضی خورشتها بدلیل ایجاد نفخ توصیه میشود دو سه روز مصرف نشوند
-    در خصوص مصرف شیر و لبنیات فقط انواع پاستوریزه توصیه میشوند. اگر شیر پاستوریزه باعث نفخ میشود شیر بدون لاکتوز را میتوانید امتحان نمایید. دوغ بدون گاز پیشنهاد میشود. ماست و پنیر، انواع کم چرب پروبیوتیک نظیر لاکتیویا توصیه میشوند
-    خوردنی و نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه و چای غلیظ و شکلات توصیه نمیشوند. چای کمرنگ به میزان کم بلامانع است
-    مصرف انواع دمنوشهای گیاهی بدلیل تعدد انواع و نیز عدم اطلاع از عوارض جانبی همگی آنها توصیه نمیشوند مگر توصیه مستقیم و مشخص پزشک معالج به یکی از آنها
-    سرخ کردنیها، انواع فست فود، کنسروها ممنوعند
-    هر خوراکی در حجم بالا توصیه نمیشود
-    و در نهایت توصیه ای از طب کهن ایرانی مبنی بر اینکه هر لقمه غذا بایستی حداقل 30 بار جویده شود و نیز اینکه مخلفات مجاز با وعده های غذایی عبارتند از زیتون یا سبزی خوردن (به شرط شستشوی صحیح و بهداشتی). سایر مخلفات نظیر ماست و گوجه و خیار و کاهو میتوانند به عنوان میان وعده مصرف شوند

پیشنهادات

 

  1. روزی یک عدد زرده تخم مرغ عسلی
  2. شیربرنج یا فرنی که در تهیه آن گلاب و ترجیحا عسل بکار رفته باشد
  3. سوپ جو دو سر با بال و یا گردن مرغ (بدون پوست)
  4. حلیم
  5. کمپوت میوه های فصل یا انواع مربا بشرط تهیه در منزل
  6. آبمیوه های طبیعی میوه های فصل ترجیحا تهیه در منزل
  7. حلوا – میتوانید برای تهیه حلوا به جای شکر از شیره خرما یا انگور استفاده کنید
  8. حریره بادام
  9. شیر بادام (تعداد 15 عدد بادام خام را مدتی در آب جوش بریزید سپس پوست گرفته و با عسل و یک لیوان آب در مخلوط کن میکس نمایید)
  10. ماهیچه گوسفندی آب پز / عصاره گوشت گوسفندی
  11. گوشت آب پز گوسفندی خصوصا قسمتهای کم چربی تر و لطیفتر گوشت مثل راسته یا فیله
  12. فیله مرغ
  13. پوره سیب زمینی (بدون پیاز/پیازداغ) با چربی کم و قدری نعناع
  14. ماست پروبیوتیک نظیر لاکتیویا (ترجیحا کم چرب)
  15. گوشت یا تخم بلدرچین یا کبک (آب پز)
  16. روزی ده عدد پسته خام یا بادام خام همراه با مویز
  17. شیرخرما (خرما را پوست گرفته با شیر پاستوریزه در مخلوط کن میکس نمایید. اگر شیر باعث نفختان میشود میتوانید شیر بدون لاکتوز را امتحان نمایید)
  18. انواع میوه های تازه فصل بشرط عدم سابقه ایجاد حساسیت و آلرژی یا ناراحتی گوارشی و نیز رعایت شستشوی مناسب
  19. موز – خرما
  20. فالوده سیب (سیب را پوست گرفته رنده کنید با گلاب و در صورت تمایل دارچین و عسل مخلوط کنید)

اگر یبوست دارید



میتوانید از گلقند استفاده کنید. ملینی ملایم است که با گلبرگ گل سرخ درست میشود و در بیشتر داروخانه ها یا فروشگاههای گیاهان دارویی معتبر موجود است. یک قاشق مربا خوری از آن را در یک استکان آب جوش حل کرده و ناشتا میل نمایید
توجه: فراورده های مشابه که فروشگاههای گیاهان دارویی توصیه میکنند مطمئن نیستند. ترجیحا خود گلقند را خریداری و مصرف نمایید
بجز گلقند، انجیر خشک خیسانده در شیر و نیز آلوی خیسانده در آب یا زیتون هم به شرط عدم سابقه ایجاد ناراحتی گوارشی مفید هستند

 

ساعات کاری

شنبه و یکشنبه (مرکز ژن فن) : 10 تا 13

دوشنبه و سه شنبه (کلینیک نهال) : 10 تا 13

چهارشنبه (بیمارستان صارم): 10 تا 13

تماس با ما

ژن فن: 02144154073

کلینیک نهال: 02144062642

بیمارستان صارم: 0214702

ویزیت غیرحضوری : در محیط پیام رسان بله به شماره 09197259743