درمان درمنزل در فیسبوکپزشکی در منزل در توئیتردرمان در منزل در گوگل پلاس

نکاتی درباره ظروف تفلونی

اگر تاریخ ظروف را مطالعه كنید، متوجه می‌شوید كه تا به حال پشت سر هیچ جنسی این همه حرف و حدیث و بدگویی نبوده است. ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطان‌زایی به هر چیزی متهم شده‌اند، اما جالب اینجاست كه هنوز هم محبوب‌ترین ظروف آشپزخانه هستند و از پرفروش‌ترین ظروف پخت و پز به شمار ‌می‌روند.

 

تاریخچه پیدایش ظروف تفلون به سال 1938 باز می‌گردد. در این سال پلانك در شركت "دوپونت" آمریكا، ماده‌ای پلیمری به نام پلی‌تترافلوئوراتیلن(PTFE) را كشف كرد و این ماده را با نام تجاری تفلون به صنایع غذایی و پزشكی هدیه كرد. این ماده در واقع نوعی پوشش نچسب و عایق الكتریسیته است كه هم مقاومت حرارتی بالایی دارد و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد. تفلون‌ در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است و اداره نظارت بر غذا و داروی آمریكا تفلون را به‌عنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده است. اما با این وجود، كارشناسان نسبت به استفاده از این ظروف هشدار می‌دهند.

معایب ظروف تفلونی

بزرگ‌ترین عیب ظرف‌های نچسب، حساس بودن بیش از حد آن­ها به حرارت و ضربه است. از آنجا که روکش‌های نچسب، حاوی مواد سمی و شیمیایی هستند، خراشیدن کف ماهی­تابه یا قابلمه‌های نچسب به‌وسیله اسکاچ یا قاشق فلزی می‌تواند باعث ورود ترکیب‌های شیمیایی و سمی از ظرف به غذا شود و این مساله در درازمدت، مشکلات فراوانی را برای سلامت ایجاد خواهد کرد. سرطان‌زا بودن این ترکیب‌ها و آسیب‌هایی که می‌توانند به دستگاه گوارش برسانند، یکی از مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث شده متخصصان تاکید ‌کنند در صورت آسیب‌ ظرف‌های نچسب، قید استفاده از آنها را بزنید. از طرف دیگر، معمولا روکش‌های نچسب روی لایه‌ای از آلومینیوم سوار می‌شوند که از بین رفتن روکش و تماس غذا با آلومینیوم حرارت‌دیده هم می‌تواند سلامت و بهداشت غذا را به خطر بیندازد.

 در این قابلمه‌ها چه نوع غذایی بپزیم؟

 در قابلمه‌های نچسب می‌توان هر خوراکی‌ای را با کمترین روغن طبخ کرد. با این حال بهتر است از درست کردن غذاهایی که به حرارت بالا و طبخ طولانی‌مدت نیاز دارند، در این ظرف‌ها پرهیز کنید. مثلا بهتر است غذاهایی مانند حلیم، حلوا و خورش‌های سنتی در این ظروف پخته نشوند.

نکات ایمنی در استفاده از ظروف تفلون:

تنها ظروفی كه در كارخانه‌هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید می‌شوند، استاندارد و بهداشتی هستند.

بهتر است در استفاده از تفلون‌ها نكات ایمنی را رعایت كنید:

·         برای شستشوی این ظروف حتما از ابر استفاده كنید و با سیم ظرف‌شویی به جان قابلمه‌های تفلونی خود نیفتید.

·         در ضمن بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نكنید و به استفاده از مایع ظرف‌شویی بسنده كنید.

·         قاشق فلزی را هم به ته ظرف تفلونی نكشید و برای این كار از قاشق‌های تفلون یا چوبی استفاده كنید. این ‌طوری می‌توانید مطمئن باشید كه در میان لقمه‌های غذایتان تكه‌های تفلون وجود ندارد.‌

·         از قاشق‌های پلاستیکی یا چوبی استفاده كنید. بد نیست بدانید اگر ظرف‌های نچسب به‌ مدت 5 دقیقه تا 350 درجه سانتی‌گراد حرارت ببینند، 15 گاز سمی و شیمیایی که 2 نوع آنها کاملا سرطان‌زاست، از خود آزاد می‌کنند.

نكته مهم

هرگز برای صرفه‌جویی و كمك به اقتصاد خانواده، به بازسازی ظروف تفلون خود فكر نكنید و به دنبال راه‌های دیگری باشید، چون وزارت بهداشت با توجه به مورد تایید نبودن واحدهای بازسازی تفلون و نوع تفلون مصرفی در این موارد، فعالیت این‌گونه واحدها را غیرمجاز اعلام كرده است.

  • پر رنگ
  • ایتالیک
  • زیرخط
  • ضربه
  • نقل قول
  • Smileys
  • :confused:
  • :cool:
  • :cry:
  • :laugh:
  • :lol:
  • :normal:
  • :blush:
  • :rolleyes:
  • :sad:
  • :shocked:
  • :sick:
  • :sleeping:
  • :smile:
  • :surprised:
  • :tongue:
  • :unsure:
  • :whistle:
  • :wink: